Leading the way in precious metals

Tov Hazel is sinds 2008 uw partner van eerste keuze voor alle zaken die met edelmetaal te maken hebben.

Wij produceren, analyseren, verwerken, financieren en verhandelen edele metalen die nodig zijn voor klanten wereldwijd.
Het laatste nieuws over de edelmetaalmarkt
Ron Schouten | 13 november 2017

Goud, zowel in dollars als in euro’s lijkt vast te zitten in bandbreedtes. Vanaf september beweegt de goudprijs in dollars tussen $ 1300 en $ 1270 per ounce.  In euro’s per kilo ligt de prijs vanaf de zomer tussen  € 36.000 en € 34.500 per kilo. Het gevaar ligt dan altijd op de loer dat er een break-out plaats gaat vinden. De afgenomen geopolitieke spanningen en een dreigende renteverhoging in de V.S. zorgt voor wat spanning naar een lagere goudprijs.

Afgelopen vrijdag dipte de goudprijs in dollars met $ 10 per ounce, nadat een verkooporder op de termijnbeurs werd ingebracht voor 40.000 contracten, wat 4 miljoen ounces betekende. Blijkbaar was een grote speler uit zijn/haar goudpositie gestapt om in dollar-gerelateerde  investeringen te stappen. Zo zie je maar hoe relatief snel de goudmarkt beïnvloedbaar blijkt indien er met grotere bedragen wordt gewerkt.

Moeilijk blijft het om de richting van de goudprijs in te schatten, ook voor vermaarde analisten van Bullion Banks. UBS gaf recentelijk aan dat wanneer zij verwachten dat de prijs zou gaan stijgen het tegenovergestelde plaatsvond. Niet erg handig om je investeringen zo onder te brengen zo lijkt het dan. Geen nieuws is goed nieuws voor de aandelenmarkten, terwijl het tegenovergestde juist een van de drijfveren van een stijgende goudprijs is.