< Terug naar Oud goud en zilver

 

OUD GOUD EN ZILVER VERKOPEN

Naast het verkopen van beleggingsstukken zoals goudbaren en gouden munten kunt u bij Tov Hazel in Rotterdam terecht voor het verkopen van uw oude gouden en zilveren sieraden.

Dankzij het hoge inkoopvolume is Tov Hazel één van de grootste spelers van Nederland. Dat vertaalt zich in een zeer hoge prijs die u voor uw oude goud en zilver krijgt.


HOE WERKT HET?

U kunt elke werkdag bij ons kantoor in Rotterdam langskomen. U hoeft hiervoor geen afpraak te maken.

Onze beveiligde en discrete inkoopbalie kunt u vinden aan de Coolsingel 104 in Rotterdam. Ons kantoor is elke werkdag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Als u oud goud of zilver wilt verkopen is het belangrijk om te weten hoeveel karaat uw goud is, of welke gehalte uw zilver is. De meest gangbare karaten voor goud zijn 14 en 18 karaat, bij zilver komen het 1e gehalte (meestal sieraden) en het 2e gehalte (meestal bestek) vaak voor. Lees meer over gehaltes op de pagina keurmerken.

Tov Hazel analyseert uw goud of zilver op gehalte. Na de taxatie kunt u uw edelmetaal verkopen voor contant geld of het geld laten overboeken op uw bankrekening. U kunt dit overigens ook inwisselen voor edelmetaal.

Voor het verkopen van goud worden verder geen kosten in rekening gebracht.

Let op: inkoop en verkoop van edelmetaal is voorbehouden aan meerderjarige personen. U dient een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.


ZELF EEN INSCHATTING MAKEN VAN DE WAARDE

Stel, u heeft enkele oude gouden sieraden die u wilt verkopen. U kunt een indicatie krijgen van het bedrag dat u van Tov Hazel krijgt door zelf de juwelen te wegen en te kijken naar de huidige goudkoers.

In dit voorbeeld heeft u een aantal ringen van 14 karaat goud met een gewicht van 10 gram. Dat het om 14 karaat (585) gaat, kunt u zien aan het goudmerk.

Vervolgens kunt u op de pagina inkoopprijzen bij 14 karaat in de linker kolom (< 500 gram) zien wat de goudprijs per gram is.

In dit voorbeeld wordt een fictieve biedprijs van 17 euro aangehouden voor 14 karaat goud. De rekensom is dan als volgt: 10 gram x 17 euro = 170 euro. Als u bij Tov Hazel langskomt, zullen wij controleren of het goud inderdaad 14 karaat is.

Wij zullen het gewicht nameten en de goudkoers van dat huidige moment in rekening brengen. U wordt direct uitbetaald in contant geld (overboeking per bank is ook mogelijk).

Indien u meer dan 500 gram aan goud wilt verkopen, geldt een hogere biedprijs. Als u bijvoorbeeld 400 gram 14 karaat oud goud heeft, en tevens 100 gram aan 18 karaat goud, dan heeft u recht op de hoogste goudprijs.