Goud Sparen

Terug naar Verzekerde Opslag

Het Goudspaarplan

Voordelig goud sparen vanaf 50 euro per maand

Goud sparen is een praktische en flexibele manier om het risico van het gespaarde vermogen in valuta (zoals euro's) te spreiden. Het edelmetaal biedt weliswaar geen rente of dividend, maar biedt wel bescherming tegen geldontwaarding.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van goud en zilver is dat het niet kan worden bijgedrukt. Hierdoor heeft niemand invloed op de schaarste van uw belegging, in tegenstelling tot aandelen die verwateren door nieuwe aandelenemissies en (spaar)geld dat bijgedrukt kan worden door centrale banken.

Tevens bent u, wanneer u fysiek goud spaart bij Tov Hazel Opslag N.V., niet afhankelijk van de prestatie van een derde partij: het goud is uw bezit. Goud kan niet failliet gaan, in tegenstelling tot bedrijven, banken en zelfs landen.

Account openen

Hoe werkt het?

De werking van een goud spaarplan is heel eenvoudig. Het werkt ongeveer net zo als een regulier spaarplan, iets waarvan we over het algemeen allemaal weten hoe dit werkt.

Zo is het bij de werking van een goud spaarplan bijvoorbeeld van belang om iedere maand een bepaald bedrag opzij te zetten. Van dat bedrag zal THO vervolgens goud kopen, waardoor dit heel voordelig mogelijk is.

Uiteraard is het wel van belang om de verschillen met een regulier spaarplan te zien, al zijn deze over het algemeen maar klein. Zo kan men er bijvoorbeeld net als bij het reguliere bank sparen voor kiezen om iedere maand een bepaald bedrag opzij te zetten en daarmee als het ware te investeren in het goud. Zo is het niet nodig om in één keer een groot bedrag te investeren en loopt men dus maar weinig risico. De werking van goud spaarplan staat op die manier voor een vrij veilige investering.

Dit zou eventueel kunnen worden ingezet als een soort pensioenverzekering. De werking van een goud spaarplan maakt het onder andere om die reden heel aantrekkelijk voor kleine beleggers om mee te gaan doen en hun reguliere spaarplan als het ware in te ruilen voor de variant in het goud.

Voordelig goud sparen vanaf 50 euro per maand. Goud sparen is voor iedereen: goud sparen is namelijk al mogelijk vanaf 50 euro per maand. Omdat u tegelijkertijd met vele andere spaarders goud inkoopt, profiteert u maandelijks van het gunstige aankooptarief van 0,9%. Het gespreid aankopen van edelmetaal is tevens een eenvoudige manier om een gunstige gemiddelde aankoopkoers te realiseren.

Hoe begin ik met goud sparen?

Voor het aanmaken van een spaarplan dient u een account te openen.

Er zal vervolgens iedere maand automatisch goud worden aangekocht met het spaarbedrag dat u heeft ingesteld.

Waarom investeren of beleggen in goud?

Goud als vermogensbescherming

Sinds jaar en dag vertrouwt men op goud als belegging en waard opslag. Goud verlangt geen tegenprestaties en is van nature een schaars goed waarvan de productie langzaam afneemt. Hierdoor onderscheidt goud zich van de traditionele beleggingen zoals obligaties of aandelen. In tijden van politieke en economische onzekerheid, hoge inflatie en devaluatie van valuta biedt goud bescherming van vermogen. Anders dan de genoemde traditionele beleggingen die waardeloos kunnen worden bij faillissementen of wanbestuur, zal goud altijd zijn waarde behouden.

Goud als risicospreiding

De meeste aandelenportefeuilles bestaan uit aandelen en obligaties. De risicofactoren hierbij verschillen sterk van die bij een belegging in edelmetaal. Hierdoor kun je stellen dat koersbewegingen van goud contrair bewegen ten opzichte van de aandelenportefeuilles. Hierdoor zijn beleggingsportefeuilles die goud bevatten veel minder volatiel.

Dan is er nog het systeemrisico, niet te vergeten. Bij een financiële crisis kan een negatieve beweging zich naar andere financiële instellingen verspreiden. Dit geeft zeer veel risico en kan beleggingen bedreigen. Daarom is er de noodzaak om een vermogen aan te houden of op te bouwen buiten het financiële systeem in de vorm van fysiek goud.

Intrinsieke waarde van goud

Anders dan bij virtueel geld of papier geld bezit goud een intrinsieke waarde. De oorzaak hiervan zijn de fysieke eigenschappen van goud. Het wordt over de hele wereld als waardevol gezien. Het is een schaars goed en moeilijk te delven. Ter visualisatie; met al het tot nu toe gedolven goud zouden 2 olympische zwembaden gevuld worden.

Goud als bescherming tegen inflatie

Zeker als lange termijninvestering kunnen we stellen dat goud zijn koopkracht bewaart. Door geldontwaarding, historische lage spaarrente en belastingen op vermogen zorgen voor een vermogensvermindering. Historisch gezien biedt goud de bescherming tegen inflatie.

Als voorbeeld kunnen we stellen dat een ounce goud nu net zoveel olie gekocht kan worden als 50 jaar geleden. Wat niet geldt voor valuta op rekening op in papier die in dezelfde periode sterk gedaald is. De euro en dollar zijn allebei de laatste 30 jaar met meer dan de helft in waarde gedaald. Goud heeft in deze periode zijn koopkracht wél gehouden.